Turneul Baletului Național Georgian «SUKHISHVILI» - Portofoliu
Meniu

Turneul Baletului Național Georgian «SUKHISHVILI»

Deja de zeci de ani, publicul din întreaga lume este fascinat de atletismul elegant, energia și originalitatea Baletului Național Georgian ”Sukhishvili”. Fiind înființată oficial în 1945, compania a concertat în 98 de țări, a întreprins peste 300 de turnee, peste 20 de mii de spectacole și a distrat peste 60 de milioane de oameni, punând astfel dansul georgian pe harta lumii. 

Baletul Național Georgian ”Sukhishvili” este o companie de dans cu o istorie unică, aducând publicului aminte că creativitatea este un proces dinamic care evoluează în tandem cu societatea și spiritul epocii. 

Sub marca Sens Music, la 20 februarie 2020, pe timp de pandemie, Baletul Național Georgian ”Sukhishvili” a debutat la București, Sala Palatului cu un concert uimitor, cu emoții unice și amintiri pentru o viață. 

Baletul Național Georgian a oferit publicului bucureștean un show extraordinar, care a uimit cu coregrafia deosebită, rotirile în aer și la sol și săriturile ce ți se par irepetabile. Cartea de vizită a ansamblului este mișcarea ”Dansul pe degete”, care necesită cea mai înaltă calificare din partea dansatorului. Un lucru interesant și uimitor este faptul că bărbații dansează în șosete, fiind unicii bărbați din lume care au un astfel de stil. În cele mai vechi timpuri era considerat că stând în fața unei domnișoare în degete, îi redai admirația ta față de ea.