Gustar 2014 - GUSTAR
Meniu

GUSTAR 2014

Cel mai mare și așteptat festival din țară și-a reconfirmat și de această dată adevărata sa valoare. Cea de-a 5-a ediție a Gustarului a durat 3 zile și a înregistrat un număr record de vizitatori, care au avut parte de experiențe unice alături de artiști speciali.


Jubileul Gustarului a trecut cum nu se putea mai bine. Festivalul organizat în cea de-a 5-a ediție la Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, a devenit un eveniment de importanță națională, pe care iubitorii de muzică și călătorii din întreaga lume îl marchează cu roșu în calendar. 

Ediția din 2014 a pus la dispoziție publicului 3 zile de odihnă la iarbă verde, aer proaspăt și muzică veritabilă din Balcani și centrul Europei. 

După 16 ani de absență, a revenit în cadrul Gustarului și Festivalul „Noaptea Liliecilor”. Vizitatorii au avut posibilitatea de a comunica cu specialiștii chiropterologi și afla mai multe informații interesante despre lilieci. 

Publicul s-a delectat cu o mulțime de formații muzicale și interpreți  din Germania, Serbia, Portugalia, Ungaria, Polonia, Israel, România și Republica Moldova. Printre artiștii care au evoluat pe scena Gustar din acest an, se numără Goran Bregovic, Estas Tonne, Milk & Sugar, Cristina Kiseleff, El Saffron, Talya Solan, Adriana Rusu și mulți alții.  

Ediția din 2014, pe cât a fost de fascinantă, pe atât a fost și complicată pentru noi, organizatorii Gustar. Am dorit cu tot sufletul să-l aducem pe Goran Bregovic să evolueze pe scenă, însă fiind un artist solicitat, nu a avut cum să ajungă în zilele de weekend. De aceea, am luat decizia neordinară de a extinde festivalul și pentru ziua de luni. Nu eram cerți de ceea cum va derula situația, însă ajunși luni, cu o oră înainte de concert, ne-au surprins ambuteiajele de câțiva kilometri și groaza de spectatori care a venit să urmărească artistul, deși nu era o zi de weekend.

Legendarul Goran Bregovic și orchestra sa, au incendiat atmosfera la Orheiul Vechi, iar mii de oameni au cântat și dansat sub ritmurile muzicii balcanice. 

Festivalul Gustar a culminat cu focuri de artificii, care au impresionat printr-un concept deosebit.

Află mai multe despre principalul eveniment din această vară.