Gustar 2010 - GUSTAR
Meniu

GUSTAR 2010

Moldova a vrut un festival etno muzical și iată că a apărut unul. Prima ediție a durat o singură zi, iar ploaia a fost, cu siguranță, de bun augur pentru edițiile care au urmat.


Prima ediție a Festivalului Gustar s-a concentrat, îndeosebi, pe redescoperirea Orheiului Vechi - ca și locație care are rezervat pentru fiecare câte ceva, cu adevărat, frumos. De la peisaje naturale impresionante, până la muzeul din localitate: exact așa a început redescoperirea complexului natural și istoric. 

În agenda primei ediții a Gustarului erau plimbările prin Butuceni și pădurile din apropiere și degustarea de vinuri de la fabrica din Brănești. Spre seară, vizitatorii s-au delectat cu muzică de calitate a formațiilor instrumentale și etno, atât din Moldova, cât și internaționale. 

În 2010, Gustarul a avut ocazia să găzduiască artiști din Italia (Carlo Torlontano, care și-a dedicat cea mai mare parte a carierei sale, promovând instrumentul Cornul Alpilor și tradițiile acestuia), Germania (Vladiswar Nadishana, care a delectat publicul cu 32 de instrumente), România și Bulgaria.